Forsikring og erstatning

Kommuner må ikke tegne kollektive ulykkesfor­sikring eller ansvarsforsikring for skolebørn.

Hvis en elev beskadiger skolens inventar, må hjemmet er­stattedet ødelagte, evt. gennem egen forsikring. Hjemmet skal erstatte ødelagte ellerbortkomne bøger, lommeregnere osv. Alle skader skal meldes på skolens kontor.

Det bemærkes, at kommunen ikke har tegnet glasforsikring,hvorfor man i hvert enkelt tilfælde må vurdere, om ituslåede ruder kan kræves erstattet gennem hjemmets forsikring.

Ting, som elever ødelægger: Hvisen elev ødelægger ting her på skolen - f.eks. ruder, lamper m.v. og hvis det skøn­nes, at eleven er ansvarlig, og hvis eleven er stor nok til at forstå, at han/hun har begået en forkert handling, vil skolen sende en regning over det ødelagte til hjemmet.